Cultuur barbarisme in Nieuwegein

Maandenlang hebben de twee Nieuwegeinse kunstenaars Margreet en Marion (bovenste foto) in weer en wind, in bittere kou, ondanks al hun lichamelijke ongemakken gewerkt aan hun Monopoly-Nieuwegein-50 jaar kunstwerk in de Noordstedetunnel. Het werk is een onderdeel van het het tunnel art project van Carin Sleurink dat met subsidie van de gemeente is gerealiseerd. Dit kunstwerk werrd op 24 november afgelopen jaar, in bijzijn van de gemeente, feestelijk onthuld.

Zondag 6 maart jl. ontving de redactie een e-mail met foto’s van Tonny Bijstra-Huijbens. Zij schreef ons: ‘Zoals jullie weten zijn er bij de Noordstedetunnel muurschilderingen aangebracht onder leiding van Carin Sleurink. Tot mijn grote verbazing zag ik dit gisteren…..’ (Foto hieronder)

‘Een poosje geleden is er een schoonmaakaktie geweest om het voetpad van verfvlekken te ontdoen met hogedrukspuiten. Kennelijk is er iets niet helemaal goed gegaan….’ Kijk naar het verschil!

Margreet IJdo in een reactie over de vernieling: ‘Ik zit helemaal stuk, echt vreselijk wat er gebeurd allemaal! Voor de 3e keer op rij dus de ‘pineut’ … eerst een afwatering naar het riool die helemaal verstopt zat met inmiddels versteend vuil (jaren niets aan gedaan) wat ik tot aan het riool leeg gehakt heb en een pvc-bocht op de regenpijp gemonteerd heb zodat het water ook daadwerkelijk in de goot naar het riool loopt ipv over het speelveld stroomt en het vloergedeelte weer hersteld heb … daarna een veegwagen met staalborstel er overheen terwijl ik vanaf dat ik klaar was eens in de 14 dagen gewapend met bezem en vuilniszak de tunnel veegde en nu dit weer … echt … wat hebben afspraken met de gemeente nog voor zin als deze niet goed doorkomen of men er gewoon maling aan heeft?’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk